Swarovski

Swarovski Optik
Swarovski
Историята на Swarovski
https://www.houseofoutdoor.com/

.

Неналични

Swarovski Habicht 8x30 ЕV N

Swarovski Habicht 8x30 ЕV N. Безупречен, след профилактика, номер на бинокъла 226257. Запазен корпус с леко изтъркване на боята по някои от ръбовете, чисти и здрави лещи и призми, работеща фокусировка. Окомплектовка: неоригинален футляр, презвратен ремък. 430 лева. Неналичен
Swarovski
"Swarovski Habicht 8x30 EV N.
Висш клас класически бинокли. Оценка: 9.8 / 10.
В публикацията ни от 10.03 /може да я видите И по-долу в коментара/ написахме, че ще представим изключително редкият Habicht EV, т.е. еднослойно просветлен. Ето го и него - прекрасният Ястреб, още един от най-качествените 8х30 в Света.
Определено интересен бинокъл от колекционерска гледна точка. Сваровски подобно на Цайс, Лайка и Суифт също са правили свръх редки лимитирани серии на някои уреди, като днес те са много търсени в специализираните среди. На съответната цена, а тя си заслужава, това не е Бушнел, Конус, Зенит и прочие семпли брандове.
Този междинен модел с един слой анти-рефлексни покрития и предаващ абсолютно реални цветове, не е създаден с първите Habicht, а впоследствие. Логото е по-новото - диаманта, не ръкописа, но на десния заден призмен капак то липсва, там е изписан модела, параметрите, фабричният номер и буквата N. Така щампован Ястребът прилича повече на модела Falke, но си е истински Habicht, прототипен модел. N е обозначението за Normalwinkel, традиционното зрително поле, по-малкото, но работещо почти нацяло. Съществуват и Хабихт-и с широк обзор, чийто проекти също очаквайте на нашата страница.
За оптика, изображение и механика вече е излишно да пишем, знаете добре за тях от предишните ни публикации свързани с този страхотен производител. Това е Сваровски."
Красен Цветков Facebook
Swarovski
Swarovski
Swarovski

Swarovski Habicht 6x30 DV

Swarovski Habicht 6x30 DV (Doppelt Vergütet - двойно закален). Военно изпълнение с индивидуална фокусировка и далекомерна скала. Сериен номер 603278, един от първите бинокли на Swarovski в този клас. Профилактиран, включително сменена кожа. Следи от употреба по металните елементи, здрави лещи и призми, работеща фокусировка. Лека загуба на покритие на една от челните лещи. Окомплектовка: оригинален кожен футляр, профилактиран, оригинален презвратен ремък. 390 лева. Неналичен
Swarovski
Swarovski
Swarovski

Swarovski Weitwinkel 8x30

Swarovski Weitwinkel 8x30. След профилактика, номер на бинокъла 273471. Безупречен като състояние на корпуса, лещи и призми, фокусировка. Окомплектовка: оригинален футляр, оригинална капачка за окулярите, презвратен ремък. Технически характеристики: изходен лъч към зеницата 3.75мм, поле на видимост 136 на 1000м, в градуси 7.8, тегло 540гр. №430. Неналичен
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski

Swarovski Falke 10x40 EV


Swarovski Falke 10x40 EV. Много добро състояние след профилактика, почти като нов. Корпус без следи от употреба, чисти лещи и призми, работеща фокусировка и диоптрична корекция десен окуляр. Номер на бинокъла 305504. Окомплектовка: оригинален футляр, презвратен ремък. №550 Неналичен
Swarovski
"Swarovski Falke 10x40 EV.
Висш клас класически бинокли. Оценка: 9.8 / 10
У нас в последните години, биноклите на една от най-добрите марки в Света за производство на спортна и ловна оптика се срещат все по-често и това е разбираемо - хората наблягат на качеството и избягват компромисите. Квалитета обаче винаги е имал цена и има безброй причини за това, които няма да засягаме в днешната публикация.
Falke /от немски - Сокол/ са втората основна линия в производството на Сваровски. Съществената разлика с Habicht /от немски -Ястреб/, който добре познавате от редица наши проекти е в анти-рефлексните покрития на оптичните елементи. При австрийската компания те условно са обозначавани EV - единично, еднослойно просветлен за Соколите и DV - мулти-покритие за Ястребите. Въпреки, че Falke се прави в по-късни години от първите Habicht, то той е насочен към Пазара с по-ниска цена и винаги е имал своите почитатели, все пак изделието е с отлично качество.
Така, Соколът има същия ясен, контрастен, с прекрасни цветове взор с висока разделителна способност.
В механично отношение, двата бинокъла са еднакви, същата механика, същите части, същото уплътняване.
Днес, Falke за разлика от Habicht, не се произвежда. Новите технологии отдавна са наложили използването на мулти наслоявания на оптиката, а Сваровски са едни от най-добрите в това поприще.
Проектът: пълна профилактика"
Красен Цветков Facebook
Swarovski
Swarovski
Swarovski

CAG Dienstglas 6x30

CAG Dienstglas 6x30. Swarovski започва производството на бинокли през 1935г. с модела 6х30, който е произвеждан и през Втората световна война за нуждите на германската армия с кода CAG. Изключително съхранена бройка, вторично боядисана, при което част от надписите на десния панел са прикрити, но все още могат да се забележат. Триъгълникът под кода означава възможност за ползване на уреда и при минусови температури. Дори и преди профилактика бинокълът е напълно използваем: корпус с минимални следи от нормална употреба, оптика и призми без поражения, функционираща индивидуална фокусировка. Оригинален футляр, на който личи и индивидуалния номер на бинокъла: 349773. №390. Неналичен
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski

Swarovski Falke 8x30 EV

Swarovski Falke 8x30 EV. Състояние почти като нов. Номер на бинокъла 286165. Корпус без следи от употреба, чисти лещи и призми, безпроблемна фокусировка и корекция на диоптър, в колимация. Качество и образ характерни за наблюдателните уреди Swarovski. Върви с оригинален презвратен ремък. №400. Неналичен
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski

Swarovski Habicht 6x30 DV

Swarovski Habicht 6x30 М DV (Doppelt Vergütet - двойно закален). Номер на бинокъла 23948, линия бинокли произвеждани в периода 1949-1963г. Много добро състояние след профилактика и сменена кожа на корпуса с естествена такава. Чисти призми и лещи, безупречно движение на фокусировъчните елементи, кристален образ. Окомплектовка: неоригинален футляр, презвратен ремък. №350. Неналичен
Основни характеристики:
Изходящ лъч към зеницата 5мм
Поле на видимост 150м на 1000м в градуси 8.5o
Тегло 490 гр.
Призми: Bak-4/Porro
Цена на бинокъла при неговата поява $445 модел с покритие
Swarovski
"Висш клас класически бинокли. Оценка 9.9/10
Отново отлична работа на колегите от Dino's studio. Подобно на предходните ни проекти за възстановяване на Сваровски, така и този малък Ястреб беше обвит в нова естествена кожа.
Напълно профилактиран вече, този прекрасен бинокъл беше оставен от предишния си собственик в окаяно състояние. Сега, собственост на нашите приятели от Photosupport.alle.bg, Ястребът ще "лети" още много години.
Habicht 8x30 Merkur се прави от 1949-а, като може би 99% са doppel verguttung (DV - абревиатурата на Сваровски за мулти коутед покрития). През годините са произведени и много малък брой einfach verguttung (EV - еднослйно просветлени) Habicht-и. Днес тези Ястреби са изключително редки /очаквайте проект през този месец/, като тяхното качество не отстъпва на по-новите представители.
Настоящият ни участник е второ поколение Хабихт, с ръкописното обозначение на модела на задния ляв призмен капак. Там също е щамповано DV за гореспоменатите покрития. В дясно са отбелязани параметрите, фабричния номер и кръстосани припокрити буквите DS - старото лого "Daniel Swarovski".
Перфектен бинокъл. Брилянтните наслоявания на оптичните елементи обуславят онова страхотно изображение на Сваровски - меки, топли цветове, не жълти, не зелени, или розовеещи, или оцветени прекалено, просто по-живи и ярки. Перфектни зрително поле, острота и детайли в гледката. Това е постигнато от малко имена в биноклопроизводството.
Типично за австрийската компания - повече от прецизна механика. Точна изработка на всички движещи се части, фокуса е толкова плавен, че неволно наблюдателят върти ролката на централния фокус, за да усети точно фокусирането и липсата на каквито и да било, луфтове и хлабини.
Един единствен слаб недостатък имат класическите Сваро, това е рушащото се покритие на корпуса. Този недостатък е вече отстранен от нашите приятели от Dino's studio. Въпреки това слабо звено, Хабихт 8х30 е все още в ТОП 5 на най-добрите класики-бинокли в Света с тази конфигурация, а и въобще.
В заключение: това е Сваровски. Безкомпромисен откъм качество.
Проектите: обличане с нова кожа, профилактика
"
Красен Цветков Facebook

Ревю на бинокъла тук

Swarovski
Swarovski
Swarovski

Swarovski Habicht 7x42 DV

Swarovski
Swarovski Habicht 7x42 DV. Номер на бинокъла 713234. След профилактика. Безупречно механично и оптично състояние. Сменена кожа с естествена такава. Качество на изображението а ла Swarovski. Върви с презвратен ремък и неоригинален футляр. №420. Неналичен
"Swarovski Habicht 7x42.
Dino's studio custom design - black leather edition.
Висш клас класически бинокли. Оценка: 9.9 / 10
Когато Вилхелм Сваровски създава първият бинокъл (6х30) на марката през 1935-а, не е предполагал в какво ще се превърне бъдещият бранд, а именно производител на оптични уреди с брилянтно качество, също като кристалите добивани в Тирол, Австрия.
Въпреки, че Сваровски Оптик отваря врати 14 години по-късно, през 1949-а, компанията бързо се утвърждава като гарант за най-висш клас наблюдателни уреди.
Първоначално Swarovski произвежда едва няколко типа бинокли, през 1959-а е пуснат първият оптичен прицел, през 1967-а първият далекоглед (30х75), а 1991-а първият спотър "AT 80". Голямата част от уредите носят името Habicht /Ястреб/, независимо какви са - бинокли, спотъри или мерници. В ранните години е произвеждан и Swarovski CAG за военни цели, чийто проект например може да се види по-надолу на нашата страница. Съществуват и по-редки серии на прибори с обозначение "Falke" /Сокол, може да се види също на нашата страница/, които също са с отлично качество.
Понастоящем марката Swarovski отдавна е затвърдила позициите си на един от най-добрите производители на малки наблюдателни инструменти в Света. Новите технологии дават водеща роля на австрийската компания, което разбира се, има своята цена.
Проектът: познат и от преди, Хабихт 7х42 "пристигна" за смяна на покритието и почистване. Изпълнен е в черна естествена кожа:"

Красен Цветков Facebook
Swarovski
Swarovski
Swarovski

Swarovski Habicht 10x40 DV

Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski Habicht 10x40 M DV (Doppelt Vergütet - двойно закален). Номер на бинокъла 110951. Модел произвеждан в периода 1949-1963г. След профилактика, сменена кожа на корпуса с естествена такава. Много добро състояние, изключително ясна, детайлна и контрастна картина, характерна за наблюдателните уреди на Swarowski. Чисти лещи и призми, запазено покритие, безупречно движение на фокусировъчните елементи. Окомплектовка: неоригинален футляр, презвратен ремък, гумен предпазител за челния край. №450. Неналичен
Технически характеристи:
Изходящ лъч към зеницата - 7мм
Поле на наблюдение 118м на 1000м
Ъгъл 6.75o
Здрачов фактор 20
Призми: Bak-4/Porro
Цена на бинокъла при неговата поява $565 модел с покритие

"
Висш клас класически бинокли. Оценка 10/10
Кощунство е Ястреб да се остави да залинее така, както го бе оставил старият му собственик. Благодарение отново на Dino's studio и Photosupport като нов собственик, бинокълът вече е в прекрасно състояние. За качествата няма да пишем, познавате Ястребите от предишни наши проекти."
Красен Цветков Facebook

Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Mountain Man
Ревю на Swarovski 10x40 Habicht

Swarovski Habicht 7x42

Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski Habicht 7x42. Номер на бинокъла 743697, година на производство 1973, състояние като нов след профилактика. Безупречно механично и оптично състояние, сменена кожа с естествена такава. Неоригинален калъф и кожен презвратен ремък. №450. Неналичен
Технически данни:
поле на видимост: 114/1000
ъгъл на гледане: 6.5o
изходящ лъч към зеницата: 6мм
призми: Bak-4/Porro
тегло: 680гр.

"Висш клас класически бинокли. Оценка 10/10.
Много суперлативи могат да се напишат за тази Перла в короната в приборостроенето на наблюдателни уреди, прибори и пособия. Като всеки бинокъл и този има свой уникален характер. Поставяме най-висока оценка, въпреки единствения недостатък, ако може да се нарече така, разкъсването на оригиналното покритие на тялото, от което страдат почти всички Swarovski произведени през 20-и век. Това разкъсване/разпадане на покритието е вследствие на неправилно съхранение и липсваща профилактика.
За щастие, благодарение на нашите приятели от Dino's Studio и Photosupport, бинокълът вече е със сменено покритие - обвит в естествена кожа в уникален /custom/цвят/дизайн.
За брилянтния образ е излишно да се хвали. Всеки погледнал през Habicht 7x42 е останал прехласнат от изключително качественото изображение - уреда е част от теб - все едно човек гледа с увеличение в очите си. Бинокъл напълно сравним по изображение с новите технологии на Swarovski."
Красен Цветков Facebook


Бинокълът преди профилактика.
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Swarovski
Сравнение между:
7x42 Swarovski Habicht
7x42 Zeiss B/GA Dialyt
8x42 Docter B/CF
http://www.holgermerlitz.de/swaro7x42.html
                                          
Angle of  Image  Stray    GhostLowImageMechanicalFinal
 fieldsharpness  light    image   
light  
color    
construction  
score
Swarowski 7x42 Habicht 1      
3  2     32.521.515
Zeiss 7x42 Dialyt2.51  3     12.521.513.5
Docter 8x42 B/CF2.52  1     212313.5
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg